Ingatlan részletes adatai

Ingatlan jellege családi ház
Belső terület 224 m²
Építési állapot használt
Építési mód tégla
Szobák száma 5 szoba
Telek terület 1052 m²
Parkolás van önálló garázs
Komfort duplakomfort
Fűtés cirko
Ingatlan állapot kívül: felújítandó
belül: felújítandó
Épült 1920
Épület szintje 2
Energetika :
Terasz 45 m²
Romantikus, panorámás neobarokk villa Németvölgy szívében!
XII. Németvölgy legszebb, legkeresettebb részén páratlan adottságokkal rendelkező romantikus stílusjegyekkel bíró, egyedi hangulatú, 1920-as években épült, helyi védettség alatt álló, teljesen felújítandó neobarokk villaépület eladó!

A századforduló után épült villákra jellemző szimmetrikus szerkesztésű főhomlokzat és egy lágyabb vonalvezetésű oromzat befejezés, valamint az egységes nyílászárók, - melyek eredeti állapotukban megmaradtak-, adják a villa karakteres architektúráját.

Az utcafronttól távol eső, kertszintekkel kialakított és egy gyönyörű több százéves hársfa ölelésében parkosított telek 1052 nm alapterületű, melynek alsó részén egy fedett medence is helyet kapott.

Az épület két lakószintes, nettó beépített lakóterülete 224 nm, melyen felül található a jelenleg beépítetlen tetőtéri rész (~80 nm).

Az alsó kert és teraszkapcsolatos szint, amely a villa építésekor a személyzet kiszolgálására volt hivatott, jelenleg is két különálló kis lakást foglal magába.
Az emeleti 3,2 m belmagassággal rendelkező, fő lakószinten, a korabeli épületekre jellemző tágas térkihasználás, az egymásból nyíló hatalmas helyiségek a gyönyörű kandalló és cserépkályha teremtik meg a villa valódi, korhű hangulatát.

Az épület helyreállításával nem csak a történelem egy darabjának de egy valódi építészeti értéknek is birtokosa lehet az új tulajdonos.

Ár

Irányár 333 millió Ft

Érdeklődni

Iroda IBRED INGATLAN
Név Tímár Andrea
Telefon +36 70 456 1 Mutasd
Email timar.andrea@ Mutasd